Accountmanager Enschede

Wij zijn op zoek naar een Accountmanager

Kom jij ons team versterken?

Accountmanager Enschede

Wie zijn wij?

Optimum Group™ is een veelzijdige groep van 6 drukkerijen bestaande uit; Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal Drukkerij Max. Aarts, W&R Etiketten, EPB (België) en Optimum Group Printing LLC (De Verenigde Staten). Door bundeling van krachten is er een unieke combinatie van expertise op het gebied van UV flexo, rotatiedruk en digitale druk van onder andere zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. Optimum Group™ is een sterke top 3 speler in de Benelux en richt zich voornamelijk op bedrijven binnen de voedingsindustrie, logistiek en bloemen- en plantenindustrie. Bij Optimum Group werken ruim 260 medewerkers.

Voor de locatie Enschede, Speciaal Drukkerij Max. Aarts, zoeken wij een Accountmanager (fulltime)

Functieomschrijving

Als accountmanager ben je gericht op het acquireren en beheren van (een portefeuille met) klanten en prospects, rekening houdend met de markt- en klantontwikkelingen, teneinde richting te geven aan de activiteiten ter bevordering van de verkoop in het specifieke segment.

Tot je kernverantwoordelijkheden behoren

 • Het ontwikkelen van een salesplan voor het eigen segment voor bestaande klanten en prospects, rekening houdend met de markt- en klantontwikkelingen, met als doel richting te geven aan de activiteiten ter bevordering van de verkoop in het specifieke segment.
 • Het bereiken van een zo hoog mogelijk niveau van klanttevredenheid.
 • Het signaleren, herkennen en creëren van verkoopmogelijkheden bij klanten en uitvoeren van verkoop (bevorderende) activiteiten volgens het salesplan om zo de geformuleerde salesdoelstellingen te realiseren.
 • Het opstellen van (periodieke) rapportages met betrekking tot markt-, portefeuille- en klantinformatie ten behoeve van de Salesmanager met als doel hem informatie te verstrekken en hem in staat te stellen, indien nodig, tijdig bij te sturen.
 • Het onderhouden en uitbouwen van relaties met relevante interne partijen en met klanten met als doel de gewenste positionering te realiseren.
 • Acquireren van klanten en/of prospects tegen rendabele voorwaarden, conform geformuleerde salesplannen teneinde de portefeuille uit te bouwen en de salesdoelstellingen te realiseren en te formaliseren.

Jouw achtergrond

 • Minimaal HBO commercieel
 • Je hebt bewezen commerciële ervaring en succes in B2B omgevingen
 • Je bent in staat om snel de ins & outs van onze producten eigen te maken
 • Ambitieus, resultaatgericht, klanten & collega’s vertrouwen je
 • Durft gevraagd en ongevraagd te adviseren, in staat om op verschillende niveaus te opereren
 • Beheerst naast de Nederlandse ook de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je beweegt je goed en makkelijk binnen relevante netwerken

Het aanbod

Optimum Group™ biedt je een afwisselende functie binnen een groeiende organisatie, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.  Optimum Group™ kenmerkt zich door een open en informele werksfeer, waarbij flexibiliteit, kwaliteit, innovatie en betrokkenheid centraal staan.

Interesse om deel te gaan uitmaken van het Optimum Group™ team? Stuur je sollicitatiebrief met CV per e-mail naar marieke.vennik@optimumgroup.nl Voor vragen neem je telefonisch contact op met Marieke Vennik van de afdeling HR op (053) 4282428. 

Neem contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten