Maak kans op 6 maanden gratis proefplaatsing: Bezoek ons op de EMPACK 2023
 Bij Max. Aarts werken momenteel ongeveer 50 medewerkers. Werkplein Twente heeft in de toelevering van personeel een grote rol gespeeld.

NIEUWS: Werkplein Twente in gesprek met Max. Aarts

Max. Aarts is een totaaldrukkerij, met bulkproductie in voornamelijk de foodindustrie. De andere bedrijven binnen de Optimumgroep hebben andere expertises, waardoor zij elkaar niet beconcurreren, maar juist aanvullend zijn elkaar. Bij Max Aarts werken momenteel ongeveer 50 medewerkers. Dat is meer dan een verdriedubbeling vanaf de start van het bedrijf met 15 medewerkers. Werkplein Twente heeft in de toelevering van personeel een grote rol gespeeld. Ongeveer 90% van de mensen die zijn aangeleverd door het Werkplein, heeft een vast dienstverband gekregen.

Uiteraard is niet elke plaatsing een succes en merken ze dat het met name de laatste jaren lastiger wordt om vacatures in te vullen. Ook op andere manieren hopen ze mensen verder te helpen. Als erkend leerbedrijf willen ze ook graag stagiaires verder helpen. Zo hebben ze een BBL’er aangenomen die gestopt was met zijn opleiding. Hij heeft later alsnog zijn 2 jarige opleiding binnen een jaar afgerond. Daarnaast hebben ze mensen van andere drukkerijen in dienst genomen wanneer zij het rustiger hadden.

Een deel van het werk wordt uitbesteed aan Larcom (sociale werkvoorziening). Dit betreft voornamelijk brochures, die op beurzen worden uitgereikt. Omdat het hier om een vaste workflow gaat, is dit goed uit te besteden aan hen. Bij Larcom wordt een gereed product aangeleverd, en de medewerkers vouwen naar dit voorbeeld de brochures in elkaar. Per jaar worden er 10.000 brochures geassembleerd.

André vertelt: “Als bedrijf vinden we MVO ondernemen erg belangrijk. In ons magazijn loopt een medewerker met inzet van loonkostensubsidie. Hij houdt de voorraad bij van de vaste leveringen. Een prima kracht op deze plek.” Ilse vult aan: “Ik werk sinds kort voor de Optimum Groep. Vanuit mijn vorige werkgever had ik ook altijd contact met diverse Werkpleinen. Als werkgever werd ik soms ingeschakeld bij het oefenen van sollicitatiegesprekken met werkzoekenden. Als dat gewenst is, wil ik dat in Enschede ook graag doen.”