Maak kans op 6 maanden gratis proefplaatsing: Bezoek ons op de EMPACK 2023
Speciaal drukkerij Max. Aarts is FSC® gecertificeerd en mag het officiële FSC keurmerk meedrukken op producten die voldoen aan deze norm.

NIEUWS: Speciaal drukkerij Max. Aarts wederom FSC-gecertificeerd.

Speciaal drukkerij Max. Aarts is FSC® gecertificeerd en mag het officiële FSC keurmerk meedrukken op producten die voldoen aan deze norm.

Speciaal drukkerij Max. Aarts wederom FSC-gecertificeerd.

Speciaal drukkerij Max. Aarts is FSC® gecertificeerd en mag het officiële FSC keurmerk meedrukken op producten die voldoen aan deze norm.

Wat is FSC?
Het FSC-keurmerk is in het leven geroepen door de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer). Het is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld dus een keurmerk. De basis voor deze standaarden, die per land of regio verder worden uitgewerkt, zijn de 10 FSC-principes voor goed bosbeheer. Als boseigenaren zich aan alle FSC standaarden houden, kan het desbetreffende bos worden gecertificeerd. Onafhankelijke controleurs zien toe op de naleving van de regels.

Hoe werkt FSC?
De kerntaken van de FSC-organisatie bestaan uit het beheren van zowel tropische als niet-tropische bossen. Door te voldoen aan het FSC-keurmerksysteem kunnen boseigenaren zich onderscheiden. Daarnaast maakt de FSC-organisatie het hout herkenbaar voor de eindgebruiker. Deze kan er zeker van zijn dat het uit goed beheerde bossen komt, doordat het hout door de gehele handelsketen wordt gevolgd. De certificering is het instrument dat de FSC-organisatie hiervoor gebruikt. Certificering vindt plaats door een van de vijftien onafhankelijke organisaties, die daarvoor door de FSC-organisatie zijn geaccrediteerd. Het resultaat is dat ‘FSC alleen FSC is, als er FSC op staat'.

Max. Aarts en FSC
Al sinds 2017 is Max. Aarts in het bezit van een FSC-certificaat. Speciaal drukkerij Max. Aarts kan FSC-producten leveren volgens de FSC MIX CREDIT claim. Dit houdt onder andere in dat er ook gerecyclede FSC-basismaterialen kunnen worden ingezet. Ons certificaatnummer luidt als volgt: SCS-COC-006497. Dit certificaatnummer ziet de klant terug op de facturen welke betrekking hebben op de FSC-orders. Hier hoort dus FSC MIX CREDIT met SCS-COC-006497 op vermeld te staan.

Kortom, Max. Aarts is voortdurend op zoek naar mogelijke uitbreidingen van onze FSC-diensten om een bijdrage te leveren aan de duurzaamheid. We zijn hier continue over in gesprek met onze leveranciers van basismaterialen, om onze diensten zo veel mogelijk te optimaliseren.

U kunt hier controleren of Max. Aarts zijn beloftes waarmaakt. Vul bij ‘Organization Name’ Max. Aarts in en druk op 'search'.

FSC® gecertificeerde producten op aanvraag beschikbaar