Etiket Schiller, een specialist in de productie van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van Optimum Group.

Etiket Schiller onderdeel van Optimum Group!

Etiket Schiller, een specialist in de productie van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van Optimum Group.

Persbericht

Alkmaar, Nederland / Plüderhausen, Duitsland, 17 december 2021

Etiket Schiller, een specialist in de productie van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van Optimum Group. De huidige directie van Etiket Schiller blijft in haar huidige functie binnen de organisatie.

De toevoeging van Etiket Schiller past goed binnen de Europese groeiambities van Optimum Group en zal de aanwezigheid van de Optimum Group in Duitsland aanzienlijk uitbreiden. Als onderdeel van de Optimum Group is Etiket Schiller in staat haar klanten beter te bedienen door middel van grotere capaciteit, een breder aanbod van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsproducten en een grotere leveringsbetrouwbaarheid als onderdeel van een internationale groep aan drukkerijen.

Toonaangevende speler in etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen

Voor Optimum Group versterkt de toevoeging van Etiket Schiller haar positie als toonaangevende speler in Duitsland op het gebied van etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen, waaronder bedrukte en blanco zelfklevende etiketten, tapes, shrink sleeves, banderollen, meerlaagse etiketten en flexibele verpakkingen. Met de toevoeging van Etiket Schiller bestaat Optimum Group nu uit 17 aangesloten bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Denemarken, waarbij elke aangesloten onderneming een eigen product/marktcombinatie heeft.

Vertrouwen in de toekomst

“Etiket Schiller heeft zich goed ontwikkeld in de afgelopen jaren, waarin we een aanzienlijke groei hebben gerealiseerd, gebaseerd op een sterk en toegewijd team van medewerkers en door te investeren in inhouse geproduceerde duurzame etiketteringsoplossingen", aldus Gunther Schiller en Susanne Daiber, Managing Directors van Etiket Schiller.

"Met de overname van Etiket Schiller wordt ons Duitse deel van de groep verder versterkt met creatieve en technische capaciteiten waarover we nog niet beschikten. Etiket Schiller heeft een sterk commercieel en technisch profiel, en een indrukwekkend klantenbestand. We kijken uit naar de samenwerking met de eigenaren die allen in hun huidige functie blijven." zegt Optimum Group Germany Managing Director, Andre Prophitius.

Ruud Zantman, CEO van Optimum Group: "Na de overname van HT Labelprint en SC Etiketten, zijn we verheugd deze verdere stap in Duitsland te zetten en Etiket Schiller te verwelkomen in de groep."

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met: Optimum Group

Ruud Zantman – CEO
+ 31 (0)76 571 2800
Ruud.zantman@optimumgroup.nl
https://optimumgroup.nl

Andre Prophitius – Managing Director Optimum Group Germany
+ 31 (0)53 428 24 28
Andre.prophitius@optimumgroup.nl
https://optimumgroup.nl

Gunther Schiller – Director Etiket Schiller
+ 49 (0)71 81 80 76 17
g.schiller@etiket-schiller.de
https://etiket-schiller.de

Susanne Daiber – Director Etiket Schiller
+ 49 (0)71 81 80 76 23
s.daiber@etiket-schiller.de
https://etiket-schiller.de
 
Etiket Schiller

Etiket Schiller is een toonaangevende etikettendrukkerij in Duitsland. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Plüderhausen, Duitsland en telt ongeveer 30 medewerkers. Voor meer informatie over Etiket Schiller, zie https://etiket-schiller.de 

Over Optimum Group
Optimum Group is de toonaangevende Noord-Europese etikettendrukkerijgroep met activiteiten in Nederland, België, Denemarken en Duitsland met 17 aangesloten bedrijven. De overname van Etiket Schiller is de tiende succesvolle overname door de Optimum Group sinds 2018. Optimum Group wordt ondersteund door IK Investment Partners, een Europese private equity adviesgroep met Scandinavische wortels, die actief is in heel Noord Continentaal Europa. Voor meer informatie over Optimum Group, zie www.optimumgroup.nl