De composteerbare etiketten kunnen ook gewoon full-color worden bedrukt en hebben dezelfde Flexo HD kwaliteit als het drukwerk op reguliere etiketten.

Composteerbare etiketten

Onze composteerbare etiketten, of ook wel bio etiketten genoemd, zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen en grondstoffen.

Composteerbaar etiket

Het composteerbare etiket bestaat uit suikerrietvezel papier, voorzien van een biologische waterdragende lijm en bedrukt met een milieuvriendelijke en "voedselveilige" inkt waar geen migratie op het product plaatsvindt. De composteerbare etiketten kunnen ook gewoon full-color worden bedrukt en hebben dezelfde Flexo HD kwaliteit als het drukwerk op reguliere etiketten. 

Waarom een composteerbaar etiket?

Het suikerrietvezel papier is een witte of natuurlijke hoge kwaliteit houtvrij papier, gemaakt van landbouwafval (baggasse). Dit papier is 100% biologisch afbreekbaar en 100% composteerbaar. Het composteerbare etiket is natuurlijk recyclebaar. Wij gebruiken voor de lijm BioTak lijm. Dit is gecertificeerde lijm die door de natuur binnen 90 dagen wordt afgebroken. Deze biologische watergedragen lijm bestaat uit duurzame materialen en kan permanent of niet permanent zijn.  

Technische specificaties

Materiaal
-Suikerrietvezel papier:
Een witte of natuurlijke hoge kwaliteit houtvrij papier, gemaakt van landbouwafval (bagasse).

Formaat
In elk gewenst formaat, geleverd op rol / gesneden en gestapeld.

Productiemogelijkheden
-Flexo UV & Digitale druk
-Milieuvriendelijke inkt
-Low migration inkt

Belijming (volledig biologisch afbreekbaar)
-Permanent
-Non- permanent

Imprint mogelijkheden
-Direct Thermal
-Thermal Transfer
-Laser
-Lint
-Inktjet

Ontwerp en Pre-press 

Weet u nog niet exact hoe het ontwerp er uit moet komen te zien? Geen probleem. Wij beschikken over een volwaardig uitgeruste studio, waar wij met een enthousiast team graag meedenken over ontwerp, vormgeving en de toepassing om tot een verantwoord product te komen. Wij maken graag een vrijblijvend bedrukkings- c.q. ontwerpvoorstel voor u. 

Klik hier voor de aanleverspecificaties 

Neem contact   met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten
Offerte aanvragen